Workshop „Uzina de Apă” Suceava

07.08.2011

Vă invităm la workshop!
„Integrarea în comunitatea locală a Centrului de Arhitectură, Cultură urbană și Peisaj / fosta Uzină de apă din Suceava – soluții de punere în valoare a potențialului de relaționare cu orașul al noului obiectiv cultural” ce se va desfășura la Suceava, în perioada 12-20 august 2011.
Acest Workshop este finanțat de Ordinul Arhitecților din Romania, din timbrul de arhitectura.
Workshop-ul dispune de un număr limitat de locuri pentru studenți, pentru care poate oferi cazare și masă în municipiul Suceava.
Locurile limitate impun o selecție pe bază de CV, scrisoare de motivare și alte prezentări personale. Se va ține cont și de data înscrierii, în cazul unor situații de echitate.
Fiind un workshop interdisciplinar, sunt alocate un numar specific de locuri fiecarei specializări: arhitectură, urbanism, peisagistică, design interior, design produs, grafică, sociologie.
Dupa înscriere, participanții vor primi detalii despre proiect și workshop, cât și un program detaliat 12-20 august 2011.
În cadrul workshopului se vor realiza soluții pentru:
• Integrarea la nivel urban a Centrului
• Creșterea atractivității zonei
• Logo și soluții pentru semnalistica Centrului
• Sistemul de expunere unitară de la nivelul orașului la incinta și cladirea viitorului Centru
De asemenea, se va realiza o cercetare sociologică cu privire la interesul comunității pentru viața urbană și percepțiile asupra zonei unde este amplasat Centrul.
Studenții participanți vor fi implicati într-un proiect real aflat în derulare care are implicații în viața profesională a OAR dar și în cea a comunității din Suceava.
“Centrul de Arhitectura, Cultura urbana si Peisaj” din Suceava reprezintă conversia functională a fostei Uzine de Apă, monument istoric de categorie B, patrimoniu industrial 1912.
Toți participanții la workshop vor primi diplome de participare, dacă vor respecta condițiile workshop-ului.