RDW

Conferinţa naţională extraordinară a Ordinului Arhitecţilor din România

Pe 26 şi 27 noiembrie a.c. s-a desfăşurat Conferinţa naţională extraordinară a Ordinului Arhitecţilor din România, care a marcat 10 ani de existenţă a organizaţiei de la înfiinţarea prin lege.

Evenimentul deschis de discursul preşedintelui, Primii 10 ani ai OAR, a prilejuit mai multe prezentări legate de problematica profesională: Bucureşti – Bruxelles: oraşe distruse sau în dezvoltare? (Olivier Bastin, bouwmeester al Bruxelles-ului), prezentarea invitatului special arh. Marco Giuliani despre arhitectura sustenabilă (Bob Gysin + Partners, Zürich), Arhitectura care regenerează (arh. Eugen Pănescu), Activări urbane, proiecte recente din România (arh. Constantin Goagea) şi lansarea cărţii Fondul documentar de arhitectură din România – Raport preliminar de politică culturală (arhitecţi Şerban Ţigănaş, Alexandru Beldiman, Nicolae Lascu şi Şerban Sturdza).

În cadrul Conferinţei naţionale au fost adoptate o serie de documente: Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al OAR, Regulamentul-cadru al filialelor teritoriale, Organigrama OAR, Strategia OAR şi Codul deontologic al profesiei de arhitect.

Evenimentul s-a finalizat cu prezentarea Declaraţiei de la Bucureşti, o declaraţie de misiune a Ordinului Arhitecţilor din România în relaţia cu instituţiile publice în vederea creşterii calităţii arhitecturii, ce se înscrie în seria declaraţiilor de la: Sibiu – Salvaţi Sinaia: un peisaj şi o arhitectură în pericol (2007), Cluj – Pentru o altă calitate a spaţiului şi a vieţii (2008) şi Braşov – Pentru o politică a arhitecturii în România (2009). Documentele aprobate în cadrul conferinţei urmează să fie validate de Consiliul Naţional al OAR în data de 19 decembrie.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog