RDW

Conferința națională extraordinară a Ordinului Arhitecților din România

Pe 26 şi 27 noiembrie a.c. s-a desfăşurat Conferinţa naţională extraordinară a Ordinului Arhitecţilor din România, care a marcat 10 ani de existenţă a organizaţiei de la înfiinţarea prin lege.

Evenimentul deschis de discursul preşedintelui, Primii 10 ani ai OAR, a prilejuit mai multe prezentări legate de problematica profesională: Bucureşti – Bruxelles: oraşe distruse sau în dezvoltare? (Olivier Bastin, bouwmeester al Bruxelles-ului), prezentarea invitatului special arh. Marco Giuliani despre arhitectura sustenabilă (Bob Gysin + Partners, Zürich), Arhitectura care regenerează (arh. Eugen Pănescu), Activări urbane, proiecte recente din România (arh. Constantin Goagea) şi lansarea cărţii Fondul documentar de arhitectură din România – Raport preliminar de politică culturală (arhitecţi Şerban Ţigănaş, Alexandru Beldiman, Nicolae Lascu şi Şerban Sturdza).

În cadrul Conferinţei naţionale au fost adoptate o serie de documente: Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al OAR, Regulamentul-cadru al filialelor teritoriale, Organigrama OAR, Strategia OAR şi Codul deontologic al profesiei de arhitect.

Evenimentul s-a finalizat cu prezentarea Declaraţiei de la Bucureşti, o declaraţie de misiune a Ordinului Arhitecţilor din România în relaţia cu instituţiile publice în vederea creşterii calităţii arhitecturii, ce se înscrie în seria declaraţiilor de la: Sibiu – Salvaţi Sinaia: un peisaj şi o arhitectură în pericol (2007), Cluj – Pentru o altă calitate a spaţiului şi a vieţii (2008) şi Braşov – Pentru o politică a arhitecturii în România (2009). Documentele aprobate în cadrul conferinţei urmează să fie validate de Consiliul Naţional al OAR în data de 19 decembrie.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog