RDW

Seriozitate germană cu zâmbet balcanic

Dosar tematic

Seriozitate germană cu zâmbet balcanic

Costin, cum îi spunem noi, este deja un tânăr cunoscut datorită lucrărilor sale. Amenajări de interior și locuire individuală au fost ocazii pentru a-și ilustra rafinamentul. Recent, studenți ai Facultății de Arhitectură din Timișoara i-au vizitat propria casă aflată în faza finală de execuție și au putut aprecia atmosfera sa. Edificarea propriei locuiri este o probă de încercare pentru orice arhitect, iar Costin a parcurs-o cu brio. La începutul anilor 2000, am lucrat împreună la câteva proiecte rezidențiale și la o amenajare de spațiu comercial în Oradea – a fost o reală plăcere, cel puțin pentru mine.

Pe de altă parte, Costin a fost sufletul petrecerilor la noi în birou, cu umorul său ușor sarcastic. Nu știu cât de mult au contat pentru el anii petrecuți la noi, la Andreescu & Gaivoronschi, dar stagiile sale din Germania au contat mult pentru formarea sa. Seriozitatea, cultul pentru lucrul bine făcut, pasiunea pentru această profesie au înflorit atunci, odată cu bursa de peste vară de la Fakultät für Architektur der Universität Karlsruhe, din 1998, și au fost întărite de cele trei etape de lucru la Architekturbüro Günter Leonhardt & Associates în Stuttgart.

1998 – Bursă de studiu la Fakultät für Architektur der Universität Karlsruhe
2000, 2001, 2002 – Practicant la Architekturbüro Günter Leonhardt & Associates, Stuttgart
2002 – Absolvent Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Arhitectură și Urbanism
2003-2005 – Arhitect la SC Andreescu & Gaivoronschi SRL
2005-2017 – Constantin Șelariu Birou Individual de Arhitectură

PREMII
2008 – Bienala de Arhitectură București, Anuala Timișoreană de Arhitectură – Casa Racheru
2009 – Premiile Arhitext Design ediția a IX-a Cluj – Casa Racheru
2009 – Anuala Timișoreană de Arhitectură – Intervenție Imobil Federalcoop
2010 – Anuala Timișoreană de Arhitectură – Extindere Casa Caius Lazăr
2013 – Premiu de excelență Anuala de Arhitectură Timiș – Apartament 3 August nr. 5
2018 – Nominalizare Bienala de Arhitectură București, Bienala Timișoreană de Arhitectură – Casa P31

Important este că s-a întors în Timișoara și, după alți trei ani petrecuți la noi, în 2005 s-a afirmat cu o primă lucrare: Casa Caius Lazăr, nominalizată la Anuala Timișoreană de Arhitectură. Au urmat altele: Casa Vizitiu, Casa Racheru, Extinderea Casei Caius Lazăr, dar marea surpriză a fost Reamenajarea apartamentului dintr-un imobil tipic de la începutul sec. al XX-lea, din cartierul Fabric – Timișoara, de pe str. 3 August, nr. 5, premiat în cadrul Anualei Timișorene de Arhitectură în 2013 și Nominalizat în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură în 2014 – o lucrare de o deosebită eleganță și rafinament. Anul trecut, o nouă lucrare a sa, o vilă albă, cu parter și având curți atrium a constituit din nou un eveniment, fiind nominalizată în cadrul Bienalei Naționale și suscitând un real interes și în sânul juriului internațional al Bienalei Euroregionale Timișorene de Arhitectură BETA.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog