RDW

CARNAVALUL DIN AALBORG

Carnavalul din Aalborg, Danemarca – cel mai mare din Europa nor­dică – a atins punctul culminant pe 28 mai 2011, după o săptămână de evenimente tematice, deghizări și mulți litri de bere. Parada internațională de la sfârșitul săptămânii, a atras un aflux impresio­nant de turiști din toate colțurile lumii.

Prin parada oficială, desfășurată pe Vestebro – axa principală a orașului viking, marcată de arhitectura îmbrăcată în cărămidă roșie aparentă – țările participante au profitat de ocazie pentru a stârni interes asupra diverselor tradiții și obiceiuri. Printre țări ca Franța, Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Brazilia, chiar și Bulgaria – impecabil reprezentată de costumele și muzica tradițională, România a fost total absentă, în ciuda numărului din ce în ce mai mare de români din țările nordice, și a acestei ocazii unice de a prezenta lumii o fărâmă de cultură românească.

Evenimentul plin de culoare, ritm și voie bună s-a încheiat târziu în noapte, după premierea celor mai interesante costume, într-o atmosferă în care toți vorbeau aceeași limbă: a muzicii.

Foto: George SAVU

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog