RDW

Valencia

Al treilea oraş ca mărime al Spaniei, Valencia are o istorie care se întinde de la greci, cartaginezi, romani, vizigoţi şi până în 714, la arabi. Oraşul demonstrează un simţ artistic puternic, fiind încoronat în prezent drept CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS.

Monumentele istorice se află aproape unele de altele, în zona odinioară închisă între zidurile cetăţii. Acestea au fost demolate în urmă cu un secol, dar mai pot fi admirate două porţi impresionante.

La Lonja, clădirea Pieţei Mătăsii a fost ridicată în secolul al XV- lea de bogaţii negustori de mătăsuri. Este o clădire excepţională în stil gotic, de la impozantul exterior crenelat la vastul hol interior, cu stâlpi cu spirală ce urcă spre elementele decorative din boltă.

Ciudad de las Artes y la Ciencias (Oraşul artelor şi ştiinţei) este un proiect cultural terminat în 2003 cu patru zone: Palatul Artelor Reina Sofia, unde se pun în scenă spectacole de operă, Hemisferic, unde sunt prezentate filmele IMAX, Muzeul Ştiinţei Principe Felipe, Agora – architect Santiago Calatrava – şi în final Oceanografic – architect

Felix Candela –, cel mai mare aquarium din Europa.

Veles e Vent, o clădire construită în 2007 pentru spectatorii Cupei Americii la iahting, domină zona portului turistic – arhitecţi David Chipperfield şi Fermin Vazquez.

Acestea sunt doar o mică parte din ceea ce îţi poate oferi un oraş cald şi primitor.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog