RDW

Competiția SKYSCRAPER

Celebra publicaţie de arhitectură şi design eVolo anunţă lansarea ediţiei 2012 a competiţiei Skyscraper, deschisă pentru studenţi, arhitecţi, ingineri şi designeri din întreaga lume.

SCOPUL acestei competiţii este cel de a redefini modul în care percepem zgârie-norii şi de a iniţia un nou discurs arhitectural pornind de la responsabilitatea economică, ecologică, intelectuală şi de percepţie pe care aceste clădiri le implică.

Concursul țintește în primul rând răspunsuri la o serie de întrebări esențiale pentru spațiul și timpul în care trăim: Cum arată zgârie-norul secolului XXI? Care sunt responsabilităţile istorice, sociale, urbane şi ecologice ale unor asemenea mega-structuri?

De asemenea, competiţia anuală îşi propune să asigure o platformă atât pentru discuţii, cât şi pentru dezvoltarea şi promovarea conceptelor inovatoare legate de densitatea verticală.

 

MOTIVUL provocării lansate de eVolo: apariţia a nenumărate proiecte de o calitate arhitecturală precară şi lipsite de o planificare urbană adecvată ca o consecință directă a creşterii exponenţiale a populaţiei globului şi dezvoltarea din ce în ce mai accentuată a spaţiului urban în detrimentul celui rural.

ELEMENTE ȘI SUGESTII: Participanții la competiție ar trebui să aibă în vedere o serie de elemente deosebit de importante cum ar fi utilizarea materialelor şi tehnologiilor de ultimă oră, a celor mai noi concepte estetice și în acelaşi timp să vină cu idei revoluţionare cu privire la organizarea spaţiilor, alături de studii legate de globalizare, flexibilitate, adaptabilitate şi revoluţie digitală.

 

ÎNSCRIERE. TERMENI ȘI CONDIȚII

Nu există niciun fel de restricţii cu privire la sit, program sau dimensiuni, obiectivul organizatorilor fiind acela de a oferi libertate maximă participanţilor.

Înscrierile în competiţie (contra cost) se pot face până la data de 17 ianuarie 2012, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 27 februarie.

Taxele de înscriere:

– 65 dolari SUA până pe 15 noiembrie;

– 85 dolari SUA în perioada 16 noiembrie 2011-17 ianuarie 2012.

Participanții la competiție se pot înscrie cu mai multe proiecte, însă fiecare va fi taxat separat în momentul înregistrării.

Mai multe detalii se găsesc pe www.evolo.us

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog