RDW

O asociație la început de drum!

Asociația Studenților Arhitecți „Spiru Haret” (ASASH) este o asociație fondată, la începutul lunii februarie 2011, de un grup de studenți cu atitudine în fața monotoniei și indiferenței, reuniți în interse legate de activități culturale și manifestări, fie ele publice sau interne.

Scopurile Asociației Studenților Arhitecți „Spiru Haret” sunt crearea și exprimarea unei identități a studenților-arhitecți și promovarea imaginii acestora, ridicarea nivelului de pregătire profesională a studenților, participarea în scopul obținerii cadrului necesar unui sistem de învățământ de înalt nivel, apărarea, reprezentarea și exprimarea intereselor studenților-arhitecți, la orice nivel ar fi nevoie, precum și crearea cadrului organizatoric necesar în vederea implicării studenților.

Totul a început în urmă cu un an când, împreună cu un coleg, am participat la un concursul național de arhitectură numit Arhetipuri. Concursul urma să devină principalul motiv sau cel puțin cel care ne-a determinat să înființăm această asociație. În cadrul primei faze a concursului, la Gala de premiere a finaliștilor, printre cei nominalizați se afla un grup de studenți plini de entuziasm și dornici să pună în evidență realizările echipei lor. „Echipă” este cuvântul care a stat la baza acestei asociații și dorim ca acest cuvânt să ajungă la fiecare student dornic să se afirme și să creeze ceva cu adevărat în societate, este cuvântul care i-a motivat și pe ceilalți 3 membri fondatori. Cu riscul de a repeta cuvantul „echipă”, îmi doresc ca ECHIPA ASASH să devină o parte importantă din formarea Studentului-Arhitect, iar acesta să aibă influențe pozitive asupra societății în care trăim.

Personal, dedic asociației 80% din timpul meu liber și, sincer să fiu, o fac cu mare entuziasm, același pe care l-am avut și când am fondat această asociație, cu mulțumire sufletească și profesională, la fiecare eveniment realizat de ASASH în sprijinul studenți­l­or-arhitecți. Sunt sigur că vom ajunge acolo unde ne-am propus, însă nu voi uita că acest lucru va fi posibil doar prin „echipă”. Așadar, îl invit pe fiecare student, indiferent de facultate, să nu se rezume doar la informațiile primite în cadrul orelor de curs sau seminar, ci să-și încarce bagajul de cunoștințe făcând ceva extrașcolar în cadrul unui grup organizat și care are aceleași principii cu el.

Câteva din proiectele realizate în anul universitar 2010/2011:

– CASA 2011 – este un concurs național ce se desfășoară la anul II, semestrul II. Este conceput de AStA Cluj și susținut de toate asociațiile de arhitectură din România.

– Cum să 2D & 3D? – este un proiect susținut de ASASH și coordonat de studenți pentru studenți, în încercarea de a-i ajuta pe colegii dornici să învețe programele de modelare 2D și 3D.

– Atelier de pictură – proiect susținut de ASASH și coordonat de dl lector univ. drd. Moldovanu Mihai pentru a-i ajuta pe studenții dornici să-și perfecționeze reprezentarea grafică.

– Seară de film – un program special conceput pentru a vizualiza un film de arhitectură într-un cadru special amenajat din incinta unui local de pe Lipscani, ce are ca scop îmbogățirea cunoștințelor și crearea unor discuții de socializare.

Suntem la început de drum, dar cu mari speranțe și cu multe motive să ne punem amprenta asupra societății și să facem cunoscut faptul că Facultatea de Arhitectură „Spiru Haret” are un cuvânt de spus – și unul mare – prin realizările studenților de valoare îndrumați de profesori de valoare.

Text și foto: Emilian Calotă

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog