RDW

Concursul de idei pentru amenajarea parcului „Livada Poștei” din Brașov, câștigat de un arhitect român din Portugalia

PREMIUL I ŞI CÂŞTIGĂTORUL CONCURSULUI - PROIECTUL NR. 196 Autor principal: arh. Ştefan Zaharia, Portugalia

Ordinul Arhitecților din România a anunțat, pe 20 mai, rezultatele fazei a doua a concursului de idei pentru reamenajarea parcului “Livada Poștei” din Brașov. În competiție au fost înscrise 8 proiecte, premiul I fiind câștigat de arhitectul Ștefan Zaharia din Portugalia. Locul II a fost luat de arh. Adrian Soare, iar pe locul trei a fost proiectul arhitecților Elena Stoian, Andrei Victor Guţu și Ana Maria Horhat.

Concursul a avut ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru crearea unui parc contemporan sustenabil, cu o identitate proprie, care să constituie un centru de interes în oraş, articulat coerent în sistemul verde al Braşovului. Juriul competiției a fost format din: director general Schaeffler Alexandru Blemovici (membru titular), arh. Răzvan Dracea (membru titular), arh. Kim Attila (membru titular), arh. Dorin Ştefan (membru titular), arh. Edmund Olsefszky (membru titular) și ing. Cerasela Muntean (membru supleant şi consultant pentru director).

Proiectele finaliste au fost expuse la sediul Filialei Teritoriale Braşov-Covasna-Harghita a Ordinului Arhitecţilor din România din Braşov, Şirul Beethoven nr. 2, în perioada 23 mai-10 iunie 2011.

În prima fază a concursului au fost admise 108 proiecte, fiind selectate pentru faza a doua doar 8. Din cele 8 proiecte au fost selectați câștigătorii fazei a II-a a competiției.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog